Relatii

Harta vietii

O luna pe an mi-o dedic scrierilor despre relatiile romantice, casatorie si perspectiva biblica asupra familiei. 
Scriu despre aceasta ca sa spulber “misterul” si ca sa expun cat mai multe minciuni pe care noi, tinerii, le credem atat despre relatiile romantice, cat si despre casnicie.
Multi oameni si-au trasat harta vietii in felul urmator: 
– pana la casatorie;
– dupa casatorie.
Harta aceasta arata multe greseli din gandirea omului. Desi, casatoria este un moment important, e gresit sa ne impartim viata in modul acesta. Iar azi vreau sa vorbesc despre harta de dinainte de casatorie.
Imi amintesc ca inainte sa-l intalnesc pe sotul meu, am dus batalia aceasta cu impartirea vietii mele. Uneori a trebuit sa ma lupt aprig ca sa nu cad in plasa aceasta, alteori era suficient sa ma gandesc ca viata mea inseamna mai mult decat a visa la casatorie. Am observat ca era ca si o ispita. Este ispita de-a nu te lasa sa te bucuri de viata, de-a te plange mereu, de-a trai morocanos si, poate, mai rau decat atat, de-a trai in viitorul acela imaginar. Trist este ca din cauza aceasta nu te poti bucura de cine esti, de ceea ce faci si de oamenii pe care deja ii ai in viata ta. 
Daca ti-ai impartit viata in “pana si dupa casatorie”, nu ai savarsit pacatul de neiertat. Insa, vreau sa vezi ca exista mai mult decat perspectiva aceasta. Exista o bucurie si o implinire deplina pe care o poti experimenta. Mentalitatea “pana si dupa casatorie” presupune o extrema alb-negru, care suna cam asa: pana la casatorie imi traiesc si eu viata cumva, dar adevarata viata o voi trai cand imi gasesc partenerul, cand voi fi casatorit(a). Si cu aceasta in minte, multi oameni traiesc o viata jalnica. Isi plang de mila si nu sunt multumiti de ceea ce fac.. Asteapta sa se intample acel “moment magic” ca mai apoi sa traiasca fericiti si impliniti. 
Adevarul este ca iti poti imparti viata in tot felul de momente magice pe care le astepti sa se intample. Dar daca nu stii cum sa-ti traiesti viata cu implinire in perioada in care esti, cu siguranta, nu vei sti ce sa faci cu viata ta dupa acel “moment magic”. Si logica e simpla – nu ai invatat sa traiesti implinit inainte de acel “moment magic”, nu vei sti cum sa traiesti implinit peste noapte. Pana nu intelegem ca viata e o lectie continua, nu avem cum sa stim cum s-o traim. 
Fa-ti viata frumoasa cu ceea ce ai acum in mână!

Susține-mă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns