Casatorie

N u n t a mea – nu ca aceea din visele mele!

Astăzi sunt alaturi de una dintre prietenele mele care-și sărbătorește nunta. Când mă gândesc la emoțiile pe care le trăiește o fată atunci când își dedică inima și viața bărbatului pe care-l iubește, mă iau fiori. Pentru că știu și înțeleg ce emoții trăiește ea azi. Dar îmi amintesc la fel, cu fiori, de emoțiile pe care le-am trăit eu aproape un an în urmă. 

Cu ochii deschiși văd rochia mea de mireasă simplă și pe placul inimii mele. Văd buchetul meu cu trandafiri albi și flori mov care punea în evidență rochia. Îmi amintesc dimineața aceea de aprilie când mi-am făcut coafura și machiajul. Iar emoțiile îmi explodau când mă gândeam că el, viitorul meu soț, urma să mă vadă în rochie de mireasă pentru prima dată. Mi-am dorit ca el să nu-mi vadă rochia de mireasă până în ziua nunții.

Iar când pășeam la brațul lui pe scările ce duceau în sala restaurantului, unde prietenii cei mai dragi și familia ne așteptau, nu îmi venea să cred că eu sunt mireasă, iar el e mirele meu. Și de-atunci urma să fie doar al meu și eu doar a lui. 

Când scriu aceste rânduri, le trăiesc cu aceeași intensitate ca și în ziua nunții noastre. 

Acum vreau să mă întorc înapoi în trecutul meu. Ori de câte ori mă gândeam la ziua nunții mele, o vedeam ideală: afară, pe malul unui lac, o muzică live clasică, să fie arhiplin de oameni, totul sa fie împodobit cu trandafiri mov-fumuriu, servirea să fie stil bufet suedez, eu fără niciun stres, la fel și mirele meu, altcineva să se fi îngrijit de fiecare detaliu al nunții, noi doar să venim acolo și să ne minunam de frumusețea din jur. 

Ei, ăsta era visul meu ideal.

Dar nunta mea in realitate a fost o nuntă de oameni normali ? Am avut o sală drăguță la restaurant, vreo 80 de persoane, decor cu trandafiri mov doar acolo unde designerul a văzut nevoia că trebuie sa fie, am avut 2 chelneri de treabă, mâncare gustoasă (!), eu și mirele meu, până să ajungem pe scări la braț, calculam ce bani ches avem și cât trebuia să mai scoatem din cont înainte ca să înceapă nunta. Pentru că dacă….știți voi, cei care ați făcut nunta din salariile și economiile proprii. Dacă nu vom avea suficient să achitam restaurantul? Despre luna de miere încă nu aveam energie să ne gândim. Doar rezervasem camera in hotel și în ziua nunții era ultima zi când am fi putut anula gratis rezervarea. 
Și, de fapt, nunta noastră a fost o sărbătoare frumoasa, cu voie buna, cu cei dragi alături. Stresul nostru s-a spulberat încet după ce-am intrat în restaurant.
Și acum, de ce nunta din visele mele nu s-a întâmplat?

1. Visele mele despre nuntă erau ireale, rupte din romanele citite și din filmele văzute. Ele nu erau pentru stilul nostru. Eu aveam in minte idealul. Nu mă gândisem nicio clipă dacă visele mele se vor potrivi cu stilul nostru de-a fi. Ambii iubim lucrurile simple și, prin urmare, nunta noastră trebuia să fie conform stilului nostru. Or, nunta din visele mele era una idealistă. 
2. Nunta noastră a fost cel mai mare proiect pe care l-am făcut noi doi împreună. Nu a fost un vis, ci a fost o realitate. Acolo ne-am cunoscut mai bine, am învățat să rezolvăm conflictele dintre noi, ne-a făcut mai maturi, ne-a învățat să ne cerem iertare și să iertăm MULT (!). Am crescut în credința noastră în Cristos. L-am crezut pe cuvânt că ne va purta de grijă așa cum ne-a promis. Prin urmare a fost mini școala de dinainte de căsătorie. 
3. Pe de altă parte, eu visam la un anumit stil de nunta fara sa includ și cealaltă persoană. Visele erau create de mine singură. Nu mă gândisem la ceea ce își va dori și viitorul meu soț. Pentru că exact aceasta propagă romanele și filmele! În realitate, a trebuit să ascult opinia viitorului meu soț, să renunț la unele idei de-ale mele, să aud dorințele lui, să împletim toate ideile noastre împreună.
Și, cu-adevarat, nunta noastră a fost mult mai frumoasă decât o creionasem eu in visele mele ideale.

Draga mea/dragul meu, indiferent daca ești logodit(ă) sau nu, daca ai un prieten/prietena sau nu, nu lăsa visele ideale să-ti definească ziua nunții voastre. Nu am spus sa nu visezi! Visează pentru că e frumos! Dar visează ținând cont de cele 3 adevăruri desprinse din experiența mea. Lasă loc pentru schimbare și bucuria îți va fi enorm de mare când nunta voastră reală va depăși visele tale.

Susține-mă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns