Uleiuri esentiale

Sarcina și sănătatea femeii

Doctorul Tom O’Bryan scria pe contul lui Instagram că: “Suntem înconjurați de atât de multe toxine, încât un bebe se naște cu peste 180 toxine în corp.”

Pe atunci, când am citit această frază, nu eram încă însărcinată. Dar mi-am dat seama că două corpuri în care sunt multe toxine vor da naștere unui copil cu multe toxine. Deja începusem să excludem toxinele din alimentație, cosmetice și produse de curățenie atât eu, cât și soțul meu. Am făcut aceasta, în primul rând, pentru sănătatea noastră. Odată cu acest stil de viață, mai curat decât înainte, ne-am pregătit și pentru concepție. Iar uleiurile esențiale 100% naturale au fost nelipsite din rutina și din casa noastră în această perioadă de eliminare a toxinelor.

Între timp, cu gândul la sarcină, am căutat și m-am documentat mult despre uleiurile esențiale doTERRA (pntru că sunt 100% naturale) și sarcină. Și cum părerile erau atât de împărțite, eu am ales să mă concentrez pe câteva surse după anumite criterii:

 1. Moașe și autori de cărți care aveau o experiență vastă în folosirea uleiurilor esențiale de la doTERRA.
 2. Surse care nu sunt exclusiviste (spre exemplu, nu folosi niciodată în sarcină uleurile esențiale pentru că nu s-a demonstrat încă efectul lor asupra bebelușilor etc.)

Înarmându-mă cu aceste surse, mi-am luat timp întenționat să mă documentez din timp. Așa că în acea dimineață extraordinară de februarie, când testul de sarcină mi-a arătat rezultat pozitiv, eu știam pe ce uleiuri esențiale și suplimente trebuie să pun mâna!!!

Pentru că odată însărcinată nu înseamnă că excluzi uleiurile esențiale din rutină, din contra, le folosești și mai mult.

De ce zic aceasta?

În cartea sa, Stephanie Fritz, moașă de peste 20 de ani și cu o experiență vastă în folosirea uleiurilor esențiale, scrie în “Essential Oils for pregnancy, birth and babies” (Uleiuri esențiale pentru sarcină, naștere și bebeluși)1(Traducerea îmi aparține):

“E posibil că ai întâlnit mai multe cărți, care dezbat subiectul uleiurilor esențiale, și argumentează care uleiuri esențiale sunt sigure sau dacă sunt sigure pentru a fi folosite în sarcină.

…Sau poate ai citit că sunt “studii” care arată că anumite uleiuri esențiale pot cauza avortul spontan sau contracții uterine. Problema acestor studii e că nu sunt clare despre puritatea și cantitatea uleiurilor esențiale folosite. Și, bineînțeles, nu-mi pot imagina că vreo mamă ar fi fost de-acord să participe la astfel de studii ca să folosească uleiurile esențiale, gândindu-se că acestea ar putea să-i provoace complicații în sarcină. Cele mai multe dintre aceste studii au fost făcute pe animale însărcinate. Deci aceste studii nu se aplică sarcinii umane.”2(2 Traducerea îmi aparține. Din“Essential Oils for pregnancy, birth and babies”(pag. 20) )

Și Stephnie Fritz continuă dovezile siguranței de-a folosi uleiurile esențiale în sarcină, susținând că ea se bazează atât pe experiența ei ca moașă, cât și pe compania de la care folosește și recomandă ea uleiurile (și noi știm că e vorba de doTERRA!).

Iată de ce uleiurile esențiale doTERRA sunt sigure în sarcină!

Poate te întrebi: ”Toate? Fără nicio excepție?”

Da, există două uleiuri esențiale pe care le folosim doar când a început travaliul sau vrem să înceapă ca să nu intervină inducerea medicamentoasă a travaliului. Acestea sunt Clary Sage și Jasmine, care vor ajuta contracțiile uterului și chiar scăderea intensității durerii. Altfel, în timpul sarcinii nu folosim aceste două uleiuri.

Și bineînteles, că toate uleiurile esențiale în sarcină se diluează mai mult. Eu pun 10 picături de ulei esențial la 10 ml ulei vegetal – pentru uleiurile blânde. Și 3-5 picături de ulei esențial la 10 ml ulei vegetal – pentru uleiurile puternice ca și: Clove, Cassia, Oregano, Thyme, Scorțisoară.

De ce am ales să folosesc uleiurile esențiale în sarcină?

 

În primul rând, așa cum vă ziceam mai sus, pentru că am vrut să nu pun nimic toxic pe mine sau să folosesc pastile, creme cu tot felul de reacții adverse etc.

Spre exemplu, după prima vizită la medic, mi-a recomandat renumitul Acid folic din farmacie. M-am dus să-l cumpăr de la o farmacie. Și am avut un sentiment ciudat când eram în farmacie; mă gândeam ce caut eu în farmacie! Pentru că de când am început să folosesc uleiurile esențiale nu am mai dat pe la farmacie. Deci am cumpărat Acid folic și acasă m-am pus să citesc ingredientele pe care le are. Conține dioxid de titan (E171). Am cautat să văd ce este acesta și am găsit că: ”Agentia Internationala pentru Cercetare a Cancerului (IARC) a ONU a clasificat dioxidul de titan ca un posibil agent cancerigen uman.Și chiar dacă alte surse spun că folosit în cantități mai mici de 1% nu afectează omul, eu am decis să nu folosesc acel medicament. Și pentru faptul că în lista de ingrediente nu scrie ce cantitatea de dioxid de titan conține.

Atunci am ”cercetat” cât folați conține LifeLong Vitality de la doTERRA. Are 400 mcg dacă se ia doza întreagă, adică 4 capsule pe zi. Iar 400 mcg este exact doza recomandată atât în sarcină, cât și înainte de sarcină. Și am continuat să folosesc LifeLong Vitality care face o diferență enormă în sarcină!

În al doilea rând, am ales să folosesc uleiurile esențiale pentru că sunt mereu la îndemâna mea, chiar și în mijlocul nopții. Eu nu am o sarcină cu probleme, dar anumite procese, oricum, mi-au schimbat organismul. Când sunt foarte obosită, acum în sarcină, am ”picioarele neliniștite” (știți, probabil, despre acest sindrom). Ce bine, ce ușor și ce benefic e să aplic crema Deep Blue pe laba piciorului și pe glezne! Efectiv în 10-15 min. dispare disconfortul și pot să dorm liniștită.

În primele 16 săptămâni de sarcină nu dormeam bine noaptea. Am crezut că trece perioada și va fi bine. Dar nu a fost așa și mi-am făcut rost de capsulele Serenity. De când le folosesc am un somn bun, de calitate!

La fel, folosesc Copaiba intern pentru sănătatea sistemului nervos și a celulelor, Balance pe tălpi în zilele când sunt neliniștită. În perioada virozelor FLOOM pe tălpi, mai ales când trebuie să ies din casă. Cremele de corp, ten și împotriva acneei sunt toate făcute de mine acasă pe bază de uleiuri esențiale. Și lista continuă!!!

Toate acestea mă împuternicesc să fac alegeri sănătoase pentru mine, pentru familia noastră și pentru bebe.

Și o altă parte frumoasă e că folosirea uleiurilor esențiale m-a învățat că îmi pot susține organismul din timp și pot preveni multe probleme de sănătate. După ce îmi voi termina de pus în trusă uleiurile esențiale necesare pentru travaliu, după travaliu și pentru bebe, mă îndrept spre o frumoasă listă de uleiuri esențiale care vor deveni rutina mea după naștere.

Rutină zilnică în perioada postpartum3(Traducerea îmi aparține. Din“Essential Oils for pregnancy, birth and babies”(pag. 172-173) ):

 

 • Balance și On Guard– pe tălpi în fiecare dimineață.
 • Melissa – 1 picătură sublingual în fiecare dimineață.
 • Tămâie – 3-5 picături sublingual în fiecare dimineață.
 • Grapefruit – 10 picături pe zi sublingual sau în capsulă.
 • Smart&Sassy – 3-5 picături de 3-5 ori pe zi (se folosește mai puțin dacă alăptezi).
 • Zendocrine (opțional) – 3-5 picături în capsulă sau aplicat pe ficat.
 • Lemon – 2-3 picături în fiecare pahar cu apă. Consumă 2-4 l. de apă zilnic.
 • LifeLong Vitality – 4 capsule pe zi.
 • PB Assist – 1-2 capsule pe zi.
 • TerraZyme – 1 capsulă dimineața după ce te-ai trezit, 1-2 capsule la fiecare masă, 1 capsulă înainte de somn.

Da, în perioada post-partum putem să ne creăm o rutină care ne va ajuta organismul să se refacă după 9 luni de sarcină. Iar cu această rutină avem posibilitatea să nu ajungem în depresie postpartum. Așa cum zice Stephanie Fritz, o rutină cu uleiuri esențiale și stil de viață înțelept previn multe probleme postpartum. Nu trebuie să așteptăm până când avem probleme de sănătate și apoi să folosim uleiurile esențiale. Noi le putem preveni în fiecare zi, folosind constant și consecvent uleiurile esențiale – aceste minuni lăsate să ne schimbe viața și întelegerea despre noi și organismul nostru.

Cu trusa mea de uleiuri esențiale și câteva resurse bune despre folosirea lor, am reușit să țin toxinele departe de mine și familia mea.

Și în modul acesta sunt o graviduță relaxată și cu mult chef de viață!

Alege și tu sănătatea în fiecare zi!!!

 

 

Susține-mă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns