Articole

Ce să fac cu anul care îmi stă în față?

Dragilor, ni se aștern în fața noastră încă 365 de zile. Super! Eu sunt foarte entuziasmată pentru această oportunitate. Pentru că pot să planific și să schimb ceea ce nu am făcut anul trecut, dar să și fac lucruri noi.

Pentru că atunci când noi nu ne planificăm timpul, alții ni-l vor planifica. Adică vom trăi zilele și săptămânile răspunzând la urgențele altora. Iar la sfârșit de an ne vom simți seci și fără pasiune. Pentru că, de obicei, la sfârșit de an conștientizăm dacă am facut ceva sau nu.

Și pentru ca să nu fim seci și fără pasiune la sfârșit de an, vă sugerez un plan de-a face ceva frumos și benefic pentru voi, dar și pentru cei de lângă voi.

Pasul 1.

Cumpără-ți un jurnal. Da, să fie doar al tău. Și fă o listă de domenii în care vrei să crești/investești anul acesta. Spre exemplu:

  1. să învăț limba engleză;
  2. să-mi dezvolt abilitățile de-a decora (casa, grădina etc.)/ de-a juca fotbal, volei, ping pong etc.
  3. să studiez despre sănătate (mâncare bio, tratamente eclogice etc.)

Îți sugerez să-ți faci o listă de cel mult 5 domenii în care vrei să crești. Dacă îți planifici mai multe, vei fi copleșit(ă).

Pasul 2.

După ce ți-ai stabilit domeniile în care să crești, pe care eu le numesc  ”domenii de dezvoltare personală”, fă-ți o listă de cărți/studii care te vor ajuta să te dezvolți în acel domeniu. Îți recomand să citești câte 2 cărți pentru fiecare domeniu.

Spre exemplu, pentru domeniul 1 de mai sus, voi alege două cărți bune care să mă ajute să învăț limba engleză și voi merge la un curs de limbă engleză săptămânal.

Pasul 3.

La acest pas e bine să te gândești dacă domeniile tale de dezvoltare pot beneficia și de un curs sau conferințe, școli. Spre exemplu, pentru domeniul 2, aș căuta un curs de pregătire în orașul meu sau un curs online. Deși e mai bine să vă găsiți și cursuri în care să interacționați cu alți oameni. Pentru că și aceasta vă va ajuta în dezvoltarea personală în acel domeniu (schimb de idei, de experiență etc.)

Pasul 4.

Roagă-te pentru a găsi o persoană matură spiritual (dacă nu o ai încă) care să te ajute în a face acest plan cât mai eficient (dacă nu ai mai făcut aceasta niciodată) și care să fie alaturi de tine ca să discutați măcar o dată în lună despre cum te dezvolți personal. În același timp, dacă ai întrebări, te pot ajuta cu drag. Sau după ce îți faci planul acesta anual și ai nevoie de-o părere, la fel, scrie-mi și te ajut.

Îți recomand să faci această planificare a domeniilor de dezvoltare! Va fi un beneficiu enorm pentru tine personal, pentru prietenii și familia ta. Zic aceasta pentru că îi vei influiența și pe ei. Dacă tu știi ce vrei de la anul acesta și ai un plan clar, atunci schimbarea ta se va vedea și în relațiile tale. Plus că mintea noastră trebuie pusă la treabă în fiecare zi. Creierul nostru e creat în așa fel ca să se dezvolte încontinuu. Un creier nedezvoltat, devine “leneș” în timp.

IMPORTANT: Această planificare o poți face în orice moment al anului.  Vei avea mai puține obiective, dar important e să-ți pui câteva obiective pentru acele câteva luni care au mai rămas din an. Decât deloc, mai bine mai puține 😉

Spor în tot ce faci anul acesta și multe gânduri bune! 

Susține-mă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns